Mon. Jan 25, 2021
ћирилица /латиница

Шта се дешавало на сједници градске скупштине?

Аутор: ФИЛТЕР/ М.K.

На самом почетку сједнице Скупштине града Источно Сарајево, предсједник Мирослав Лучић је, након прочитаног дневног реда, додао да је градоначелник Ненад Вуковић затражио да се на дневни ред уврсте додатне двије тачке.

Прва, која се односи на разрјешење начелника четири одјељења, а друга на именовање нових. Предложени су су кадрови ДНС-а Слађана Нешић, Зоран Лубура, Игор Ђапић и Драган Шкрба.

Након тога су одборници СНСД-а напустили сједницу.

Шкипина: Kрше Пословник под плаштом неких оставки

“Ово је некоректан рад који је више превршио сваку мјеру”, рекао је Дамјан Шкипина, шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини Града Источно Сарајево

Он је навео да је настављена пракса да се један дневни ред договори на Kолегију а да се на самој сједници додају нове тачке. Интересантно је, каже Шкипина, да су то увијек теме о којима се ништа не би требало знати до саме сједнице.

“Ми смо за ова данашња именовања, из различитих извора, чули већ прије 10-ак дана. Kолегиј скупштине смо имали прије седам дана и они су тада без проблема могли да кажу да то иде на дневни ред а не да имамо ситуацију да се овако убацују тачке дневног реда”, рекао је Шкипина.

Он је додао да Пословник о раду Скупштине града предвиђа да се на првој конститутивној сједници бирају начелници одјељења.

“Они су данас под плаштом неких оставки именовали начелнике одјељења. Ми нећемо да учествујемо у оваквом раду скупштине”, поручио је Шкипина.

Одлазак одборника СНСД-а није много омео скупштинску већину у намјери да се данас позабави кадровским питањима. Предложено је и прихваћено – ДНС је одлуком скупштинске већине добио начелнике четири градска одјељења.

Вуковић: Постизборни период доноси одређене политичке промјене

Ненад Вуковић, који ће на функцији градоначелника бити још неколико дана, каже да је јутрос добио оставке начелника одјељења.

“Ситуација је врло једноставна. Ја сам јутрос добио оставке три начелника одјељења у Градској управи а од раније смо имали једно непопуњено мјесто. Мандат ове скупштине, која је још увијек у актуелном сазиву, траје најмање до марта мјесеца, било је реално и логично да Град не може да буде без начелника одјељења до тог периода”, образложио је Вуковић своју одлуку.

Оно што је интересантно јавности, додаје, је то да се ова имена “везују за ДНС”.

“Није непознато да је ДНС промијенио страну и јавно дао подршку одређеним кандидатима на подручју Сарајевско-романијске регије што се на неки начин рефлектује на овој сједници”, изјавио је Вуковић.

На питање да ли су ова именовања уступак ДНС-у за већину у новом сазиву Скупштине града, Вуковић одговара да је сигурно да данашњи чин има везе са скупштинском већином.

Filter 2019