Sat. Jan 16, 2021
ћирилица /латиница

Црвени крст Републике Српске: Велика захвалност донаторима

Аутор: ФИЛТЕР/ Д.Л.

На редовној 5. сједници Скупштине Црвеног крста Републике Српске, која је одржана  данас у Палама, додијељена су признања донаторима који су подржавали активности Црвеног крста у вријеме пандемије вируса корона.  Разматран је и програм рада, оперативни план рада за 2021. годину, као и финансијски план за наредну годину. 

Брано Дурсун, предсједник Црвеног крста Републике Српске, истакао је да је ово била врло тешка година и за становништво али и за Црвени крст. Без обзира на тешку ситуацију која је задесила становништво, Дурсун је изразио задовољство радом и ангажованошћу Црвеног крста за вријеме пандемије вируса корона. 

“Мислим да је Црвени крст Републике Српске одговорио изазовима који су били пред нама. Ми смо значајно помогли здравствене установе, старе и изнемогле.  Три хиљаде сталних волонтера утрошило је око 26 хиљада радних часова. Ово је била година када је Црвени крст показао оно што он у ствари и јесте и што треба да буде, као помоћни орган  јавним властима у хуманитарној дјелатности ”, рекао је Дурсун.

На данашњој скупштини Црвеног крста ,  урученe су захвалнице компанијама које су дале значајан допринос за вријеме пандемије вируса корона. Захвалница је додијељена и компанији ”Марбо”.

”Као друштвено одговорна компанија, која ради и дјелује на простору Босне и Херцеговине, ту смо да подржимо све оне којима је то најпотребније, нарочито у ово вријеме Ковида и када су те донације увелико смањене. Ми смо наставили оно што радимо већ годинама и у складу с тим  ћемо се понашати и у наредном периоду ”, рекао је менаџер компаније, Јосип Kвасина.

Захвалнице су добила 23 донатора, који су током 2020. године Црвеном крсту Републике Српске уручили донације у укупној вриједности од 1.116.868 KМ.

Filter 2019