Sat. Jan 23, 2021
ћирилица /латиница

У Источној Илиџи пронађена опојна дрога, четири лица затечена у конзумирању

Извор: ПУ Источно Сарајево

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево, Одјељење за организовани криминалитет и дроге и Полицијска станица Источна Илиџа, дана 15.12.2020. године у улици Иве Андрића у Источној Илиџи извршили су претрес лица иницијала А.Р. из Сарајева и М.Т. из Источне Илиџе, којом приликом су код лица А.Р. пронашли 18 пакетића са садржајем смеђе прашкаста материје која асоцира на опону дрогу „хероин“ и једну дигиталну вагу за прецизно мјерење.

Након претреса  наведених лица, на основу наредбе надлежног суда извршен је претрес стана који користи М.Т. у улици Иве Андрића у Источној Илиџи гдје су затечена четири лица иницијала А.О., С.П., Б.Р. и А.Љ. сви из Сарајева како конзумирају опојну дрогу која асоцира на „херон“, „спид“ и „марихуану“. Код лица су пронађена три пакетића са садржајем који асоцира на неведене дроге, медицинске шприце са садржајем непознате течности и алкохол.

О свему обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево и након документовања предмета против лица А.Р. биће достваљен извјештај о почињеном кривичном дјелу „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“, против М.Т. извјештај о почињеном кривичном дјелу „Омогућавање уживања опојних дрога“, док ће против наведена четири лица за конзумирање, надлежном суду бити поднесени Захтјеви за покретање прекршајног поступка, због почињеног прекршаја из члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога РС.

Filter 2019