Sun. Jan 24, 2021
ћирилица /латиница

Усвојен градски буџет, примопредаја у наредних 15 дана

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Одборници Скупштине града Источно Сарајево усвојили су данас буџет за 2021. годину од 10.160.000 KМ. Буџет је у односу на Нацрт мањи за 70.000 KМ, након што су уважене препоруке Министарства финансија Републике Српске. Из министарства је стигла препорука да се смање расходи за лична примања запослених.

Ненад Вуковић је након сједнице рекао да су прихваћена два амандмана одборника из Трнова да се повећају издвајања за Дом здравља и Kомунално предузеће у тој општини, а истовремено за исти износ умањи буџетска резерва града.

“Скупштина је усвојила одлуку да се за шест породица из борачке категорије и социјално угрожених, отпишу потраживања за кредите које су добили у оквиру Пројекта 2 изградања Српског Сарајева”, навео је Вуковић.

Горан Шеховац је додао да је ријеч о наставку помоћи борцима који нису у могућности да редовно сервисирају кредитне обавезе.

Нови члан Управног одбора Туристичке организације “Јахорина”

Одборници су именовали Владимира Тркуљу за новог члана УО ТО “Јахорина”, након што је Весна Чворо поднијела оставку.

Наиме, Чворо је поднијела оставку због новог радног мјеста јер је недавно, рјешењем градоначелника, примљена у радни однос. Као радник запослен на мјесту у градској управи не може бити члан Управног одбора градске туристичке организације.

Примопредаја у наредних 15 дана

За Вуковића је ово била посљедња сједница градског парламента којој је присуствовао као градоначелник. За неколико дана своје мјесто препустиће новоизабраном градоначелнику Љубиши Ћосићу. Усвојена је одлука о именовању комисије за примпопредају дужности.

Скупштина у овом сазиву наставља рад до марта мјесеца, када се очекује избор нове. Источно Сарајево је једини град у Српској састављен од више општина, па се тако у градски парлемент одборници бирају на посредан начин – делегирањем из реда одборника из сваке од шест градских општина.

Тај процес требао би бити завршен у марту, а због помјерања избора, могуће и априлу мјесецу.

Filter 2019