Wed. Jan 27, 2021
ћирилица /латиница

Стипендије за 127 студената из Источног Новог Сарајева

Извор: Срна/Филтер

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић потписао је данас уговоре о стипендирању 127 студената са подручја ове општине. За стипендије за студенте из Источног Новог Сарајева, у општинском буџету предвиђено је више од 150 000 KМ.

Kатић је након потписивања уговора новинарима рекао да ће студенти у наредних 10 мјесеци добијати по 120 KМ, што је рекордан износ и по броју студената и по износу који општинска управа дођељује.

“Иако та накнада није велика, надам се да ће нашим студентима побољшати њихове студентске дане и олакшати им неке обавезе које имају према факултетима”, рекао је Kатић.

Он је изразио жаљење што због актуелне епидемиолошке ситуације није обезбјеђено колективно потписивање уговора, већ је то учињено у групама.

Студент друге године Медицинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву Теодора Бошњак рекла је да јој је општинска стипендија награда за досадашњи рад, али и мотивација за даљи.

Бошњакова је навела да ће новац искористити за плаћање неких трошкова које студирање носи, али и за набавку потребне литературе.

Студент друге године на Фармацеутском факултету у Сарајеву Тања Вукмановић захвалила је општинској управи за стипендирање, што, како је навела, сваком студенту много значи и побољшава студентски буџет.

“Стипендију планирам потрошити на све што студије захтијевају – превоз, литературу…”, рекла је Вукмановићева.

Filter 2019