Sat. Jan 23, 2021
ћирилица /латиница

Средњошколци подијелили 375 пакетића

Извор: Филтер/Средња школа “28.јуни”

Савјет ученика ЈУ Средње школе „28. јуни“ и ове године је покренуо акцију „Један слаткиш једно дијете“ у којој су ученици, уз помоћ наших суграђана, сакупили 375 пакетића за наше најмлађе.

„Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију схватили смо да је релизација акције „Један слаткиш, једно дијете“ сада потребнија него претходних година када смо водили уобичајен живот и имали уобичајене празнике. Ова врста заједништва учинила је да се направи 375 пакетића од којих су неки већ у рукама наших малишана, а неки ће свој пакетић тек добити. Највећи број пакетића традиционално смо подијелили на хришћански празник Материце”, наводе из Савјета ученика.

Поштујући здравствене препоруке пакетиће су однијели у Дјечју библиотеку, Одјељење педијатрије, Удружењу “Мрвице”, “Арт корнер” балеринама, јер на све њих, кажу средњошколци, увијек могу рачунати и традиционално имају лијепу сарадњу.
Осртатак пакетића подијељен је дјеци са подручја општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа.

Професорица Марија Иконић, координатор Савјета ученика ЈУ Средње школе „28. јуни“ захвалила је ученицима Средње школе „28. јуни“ на вољи, ентузијазму и спремности да помажу другима. Нагласила је да ће одређен број пакетића бити додијељен Центру за социјални рад Источно Ново Сарајево и пожељела да наредне године пакетиће сакупљамо и дијелимо у здрављу и добром расположењу.

Filter 2019