Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /латиница

Србија донира Српској 13.500 доза вакцина против грипа

Извор: Срна

Влада Србије и Републички Фонд за здравствено осигурање Србије донираће Републици Српској 13.500 доза четворовалентне вакцине против грипа.

Захваљујући овој одлуци и сарадњи Владе Србије са Владом Српске, обим вакцинације против сезонског грипа у Републици Српској биће повећан, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Српске.

Надлежне институције Србије и Српске ће у наредним данима предузети све неопходне кораке да би донација била што прије реализована и да би грађанима Републике Српске ове додатне количине вакцине против сезонског грипа биле доступне.

Институт за јавно здравство Републике Српске ће, као и у претходном периоду, организовати дистрибуцију вакцина према грађанима.

Из Министарства подсјећају да је Институт за јавно здравство набавио 20.000 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 5.000 комерцијалних вакцина, које су потрошене у веома кратком року.

Због велике заинтересованости за вакцинацију, Институт се одлучио за набавку додатних количина вакцина, али добављачи нису могли обезбиједити нове дозе.

Министарство здравља и социјалне заштите захвалило је Влади Србије за несебичну подршку и значајну помоћ здравственом систему Републике Српске, нарочито у вријеме пандемије вируса корона.

Filter 2019