Sat. Jan 23, 2021
ћирилица /латиница

Соколац: Игуман Георгије обезбиједио пакете за 30 породица

Извор: Срна

На Сокоцу је данас подијељено 30 пакета са основним животним намирницама за 30 породица из категорије лица са посебним потребама, социјално угрожене и вишечлане породице које је обезбиједио игуман Георгије из Манастира Свете Тројице у Озерковићима.
Члан соколачког Удружења за помоћ лицима са посебним потребама “Подршка” Свјетлана Боровчанин рекла је Срни да је игуман Георгије изразио жељу да у сусрет празнику Христовог рођења помогне породицама које су у стању социјалне потребе.

“Захвални смо игуману Георгију за помоћ, а још више Господу што је његовом вољом дошао овакав духовник на наше просторе да нас духовно окрепљује и шири љубав. Остајемо уз његов благослов да чувамо вјеру православну и помажемо једни друге”, истакла је Боровчанинова.

Према њеним ријечима, пакети за 30 породица из категорија лица са посебним потребама, социјално угрожених, те вишечланих породица данас су уручени захваљујући волонтерима – члановима Планинарског друштва “Гласинац” и Удружења грађана “Свети Василије Острошки” са Сокоца.

Боровчанинова је нагласила да је Манастир Свете Тројице у Озерковићима данас мјесто окупљања вјерника, добронамјених и младих људи, молитвени дом који сваким даном привлачи већи број православних вјерника.

У Манастиру Свете Тројице у Озерковићима код Сокоца, осим копије иконе Мајке Божије Јерусалимске, чува се и дио моштију Светог Димитрија.

Манастир је изграђен на тромеђи општина Соколац, Рогатица и Пале и освештан 2005. године.

Filter 2019