Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /латиница

Рок за кориштење туристичких ваучера продужен до 30. јуна 2021. године

Влада Републике Српске усвојила је на 102. сједници Уредбу о измјенама и допунама Уредбе о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима, којом се врше измјене и допуне основног текста Уредбе о условима и начину кориштења туристичких ваучера у угоститељским објектима на начин да се продужава временски период у којем грађани могу користити ваучере у угоститељским објектима за смјештај у Републици Српској.
Наведеном измјеном грађани туристичке ваучере могу користити до 30. јуна 2021. године, а грађани који су у 2020. години искористили туристички ваучер могу остварити право на кориштење туристичког ваучера и у 2021. години.

Угоститељи и туристичке агенције који су на дан ступања на снагу ове уредбе уписани у евиденцију објеката и агенција у којима је могуће користити туристичке ваучере, настављају са учешћем у реализацији шеме додјеле ваучера за субвенционисано коришћење услуге смјештаја у угоститељским објектима кориштењем туристичких ваучера.
Подсјећамо, пројекат туристичких ваучера започео је 15. јуна 2020. године и до данас је грађанима Републике Српске издато више од 25.000 туристичких ваучера. Право на додјелу туристичког ваучера у вриједности од 100,00 КМ остварују сви пунољетни грађани Републике Српске, а један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом, док два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом.

Filter 2019