Wed. Jan 27, 2021
ћирилица /latinica

Radnici na terenu, normalizacija napajanja strujom u toku dana

Izvor: Filter

Iz ZP “Elektrodistribucija” a.d. Pale navodi se da je do prekida u isporuci električne energije došlo zbog stanja koje je u sistemu označeno kao stanje elementarne nepogode.

“Sniježne padavine kojima smo svjedočili u protekla 24 sata napravile su veliku štetu na provodnicima i stubovima elektroenergetske mreže, iz razloga što je snijeg bio izuzetno mokar i težak što je preopteretilo i oštetilo navedene instalacije”, navodi se u saopštenju.

Potvrđeno je da su sve raspoložive ekipe na terenu i da ulažu maksimalne napore da u što kraćem roku otklone kvarove kako bi se normalizovala isporuka električne energije. Angažovana je i ispomoć od strane partnerskih preduzeća kako bi se radovi ubrzali.

Područje Jahorine je od sinoć bez električne energije, izuzev dijela oko Poljica, gdje je omogućena isporuka električne enegrije iz rezervnog napajanja, čime je omogućen i rad ski lifta Sidro.

“Ukoliko ne bude dodatnih nepredviđenih okolnosti, očekujemo da u toku dana bude normalnizovana isporuka električne energije na cijelom području snabdijevanja Elektrodistribucije Pale”,stoji u saopštenju.

Filter 2019