Sat. Jan 23, 2021
ћирилица /латиница

Радници на терену, нормализација напајања струјом у току дана

Извор: Филтер

Из ЗП “Електродистрибуција” а.д. Пале наводи се да је до прекида у испоруци електричне енергије дошло због стања које је у систему означено као стање елементарне непогоде.

“Снијежне падавине којима смо свједочили у протекла 24 сата направиле су велику штету на проводницима и стубовима електроенергетске мреже, из разлога што је снијег био изузетно мокар и тежак што је преоптеретило и оштетило наведене инсталације”, наводи се у саопштењу.

Потврђено је да су све расположиве екипе на терену и да улажу максималне напоре да у што краћем року отклоне кварове како би се нормализовала испорука електричне енергије. Ангажована је и испомоћ од стране партнерских предузећа како би се радови убрзали.

Подручје Јахорине је од синоћ без електричне енергије, изузев дијела око Пољица, гдје је омогућена испорука електричне енегрије из резервног напајања, чиме је омогућен и рад ски лифта Сидро.

“Уколико не буде додатних непредвиђених околности, очекујемо да у току дана буде нормалнизована испорука електричне енергије на цијелом подручју снабдијевања Електродистрибуције Пале”,стоји у саопштењу.

Filter 2019