Sun. Jan 24, 2021
ћирилица /латиница

Промовисан 71 дипломирани правник и три мастера права

Извор: Срна

Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву промовисао је данас 71 дипломираног правника и три мастера права.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Kулић рекао је новинарима да су задовољни што испраћају још једну генерацију студената јер су они будућност Републике Српске.

Kулић додаје да је Правни факултет на Палама ове године показао изузетан напредак у броју уписаних студената, те да је један од важних стубова Универзитета у Источном Сарајеву.

“Они школују квалитетне правнике који су заузели важне позиције у друштвеном, политичком и економском животу Српске, и успјешно организују и студентске праксе”, истакао је Kулић.

Декан Правног факултета на Палама Горан Марковић рекао је да ове године испраћају 71 дипломираног студента на првом циклусу студија и три мастера права.

“Задовољни смо чињеницом да је толики број студената и ове године дипломирао на Правном факултету. Повећан је и број уписаних студената на првом и другом циклусу студија, а то је доказ да се студиј права враћа поново на велика врата”, навео је Марковић.

Марковић истиче да млади људи препознају квалитет студија права као и могућност запослења након окончања студија.

Начелник општине Пале Бошко Југовић честитао је студентима на завршеном школовању, те изразио наду да ће брзо наћи запослење.

“Правни факултет заузима значајно мјесто у Универзитету у Источном Сарајеву. Сарајевско-романијска регија и Република Српска могу бити поносни на квалитет кадра, знање, искуство и традицију Правног факултета”, поручио је Југовић.

Дипломирани студент права на основним студијама са просјеком 9,64 Драган Соколовић поручио је будућим бруцошима да се неће покајати ако упишу Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

Соколовић је уписао мастер студије на Правном факултету на Палама-Kривично правни смјер.

Filter 2019