Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /latinica

Prikupljen novac za liječenje male Minje: “Uspjela da ujedini srca svih vas”

Izvor: B92

Mala Minja je 6. oktobra napunila godinu, boluje od rijetke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije.

Minja je još jedna beba koja nije htjela da se preda uprkos teškoj bolesti.

“Stigao je konačno i taj dan, taj sat, taj momenat kada želimo da vam svima kažemo hvala. Uspjeli smo! Sredstva su prikupljena za Minjinu budućnost. Divni ljudi širom, možemo reći planete, hvala za sve. Dokazali smo da možemo. Minja je uspjela da ujedini srca svih vas, a rezultat je naš zajednički uspjeh. Prije svega želimo, kao roditelji naše Minje, da se obratimo svima vama i da vam kažemo hvala. Hvala za svaki SMS, hvala za svaku uplatu, za svaki bazar, svaku licitaciju, svaku postavljenu kutiju, svaki vid angažovanja, od dijeljenja postova, pričanja o Minji, pravljenja paketića za bazare, snimljenih video poziva za slanje SMS-a”, stoji u emotivnoj objavi Minjinih roditelja na stranici Za Minjinu šansu na Fejsbuku.

Bolest je vezana za mutaciju gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne utiče na mozak i kognitivne funkcije. Sa pet mjeseci je primila prvu terapiju dostupnu u Srbiji. Zahvaljujući spinrazi Minja diše, jede i guta sama, ali i dalje ne može potpuno da drži glavu, da je odigne, ne može da puzi niti da sjedi.

Zato Minja mora da ode u SAD, gdje će primit zolgensmu, lijek koji košta 2,1 miliona dolara. Pored toga, novac je potreban i za liječenje u Americi.

Filter 2019