Sat. Jan 23, 2021
ћирилица /латиница

Прикупљен новац за лијечење мале Миње: “Успјела да уједини срца свих вас”

Извор: B92

Мала Миња је 6. октобра напунила годину, болује од ријетке и тешке болести, спиналне мишићне атрофије.

Миња је још једна беба која није хтјела да се преда упркос тешкој болести.

“Стигао је коначно и тај дан, тај сат, тај моменат када желимо да вам свима кажемо хвала. Успјели смо! Средства су прикупљена за Мињину будућност. Дивни људи широм, можемо рећи планете, хвала за све. Доказали смо да можемо. Миња је успјела да уједини срца свих вас, а резултат је наш заједнички успјех. Прије свега желимо, као родитељи наше Миње, да се обратимо свима вама и да вам кажемо хвала. Хвала за сваки СМС, хвала за сваку уплату, за сваки базар, сваку лицитацију, сваку постављену кутију, сваки вид ангажовања, од дијељења постова, причања о Мињи, прављења пакетића за базаре, снимљених видео позива за слање СМС-а”, стоји у емотивној објави Мињиних родитеља на страници За Мињину шансу на Фејсбуку.

Болест је везана за мутацију гена и манифестује се губитком основних животних функција, као што су ходање, варење хране, гутање и дисање. Не утиче на мозак и когнитивне функције. Са пет мjесеци је примила прву терапију доступну у Србији. Захваљујући спинрази Миња дише, једе и гута сама, али и даље не може потпуно да држи главу, да је одигне, не може да пузи нити да сjеди.

Зато Миња мора да оде у САД, гдjе ће примит золгенсму, лиjек који кошта 2,1 милионa долара. Поред тога, новац је потребан и за лиjечење у Америци.

Filter 2019