Fri. Jan 22, 2021
ћирилица /латиница

Преминуо проф. др Ненад Лалић

Извор: Универзитет у Источном Сарајеву

Данас је у 62. години, након дуге и тешке болести, преминуо професор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Ненад Лалић.

Рођен је 15. фебруара 1959. године у Сарајеву.

Звање дипломираног инжењера организационих наука стекао је на Факултету организационих наука Универзитета у Београду 2001. године. На истом Факултету, 2003. године, одбранио је мастер рад на тему „Организовање пословања предузећа применом метода и модела групног одлучивања“. Звање доктора 2007. године стекао је на ФОН-у на тему „Развој методологије подршке пословном преговарању и групном одлучивању“.

Оставио је упечатљив траг и изузетан научни допринос у својој академској каријери. Велики број објављених научних радова, уџбеника, менторстава на магистарским и докторским студијама наставиће да говоре о његовом животу и дјелу.

Био је редовни професор Универзитета у Источном Сарајеву, стално запослен на Факултету пословне економије Бијељина. Предавао је и на Педагошком факултету, Економском факултету Брчко, Факултету физичког васпитања и спорта Пале, а раније и на Филозофском факултету и Економском факултету Пале. Радио је и као гостујући професор на Факултету организационих наука Универзитета у Београду. Од 1979. године био је запослен и у Ваздухопловном заводу „Орао“, а последња функција коју је обављао је функција извршног директора за економске послове.

За живота је обављао и функцију проректора за људске и материјалне ресурсе Универзитета у Источном Сарајеву, био је посланик у  Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине, одборник у Скупштини града Бијељина, а обављао је и многе друге функције и послове који красе његову изузетно богату биографију.

Термин и детаљи везани за комеморацију и сахрану ће бити накнадно објављени.

Filter 2019