Sun. Jan 17, 2021
ћирилица /латиница

Пет златних медаља за Маргиту

Извор: ОШ Свети Сава

Пет златних и једна сребрна медаља резултат су који је Маргита Латиновић – Пејовић, ученица VII-4 разреда ОШ “Свети Сава” и пливачица Пливачког клуба “Sport time” из Сарајева, остварила на такмичењу “Мали делфини”, које је организовао бањалучки ПК “Оlymp” 28. 11. 2020. године у Бањалуци.

Маргита је златне медаље освојила у дисциплинама 50м прсно, слободно и делфин затим 100м слободно и мјешовито, те сребро у дисциплини 50м леђно.

Успјех је још већи имајући у виду чињеницу да су такмичари ПК “Sport time” рано ујутру отпутовали за Бањалуку, потом су се такмичили, једну за другом, у свим дисциплинама, без икаквог одмора или паузе. Осим наведеног, такмичили су се и други клубови из Бањалуке, Мостара и Сарајева, а највише медаља, 136, освојили су такмичари ПК “Оlymp”, који су били и најбројнији са сто четрдесет једним такмичарем, док је 18 такмичара ПК “Sport time” освојило 54 медаље, што је било довољно за друго мјесто.

Важно је напоменути и да је пливачица ПК “Орка” из Мостара, Лана Пудар, поново заблистала и оборила чак три државна рекорда, у дисциплинама 50m слободно у категорији до 14 и до 16 година, те 100м слободно до 14 година. Лана Пудар је вишеструка рекордерка и једна од најперспективнијих пливачица у Босни и Херцеговини.

Такмичење је одржано на Олимпијском базену Бањалука, по свим важећим правилима и упутама Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске, те је ризик за спортисте и тренере смањен на минимум, док присуство публици није било дозвољено.

Filter 2019