Wed. Jan 27, 2021
ћирилица /latinica

Pale: Podijeljeno 330 paketića

Autor: FILTER/V.Č.

U humanitarnoj akciji “Jedan slatkiš jedno dijete” prikupljena su sredstva za 330 paketića. Savjet učenika SŠC Pale i Omladinski studentski parlament SC Pale već tradicionalno treću godinu za redom organizuju ovu humanitarnu akciju. Dio paketića podijeljen je osnovnim školama, vrtiću “Bubamara” i udruženju “Sunce”. Djeci iz socijalno ugroženih porodica podijeljeno je 60 paketića, višak od 90 paketića podijeljen je danas prolaznicima i mališanina na šetalištu.

Predsjednik Saveza studenata Filozofskog fakulteta Boris Škipina izrazio je veliko zadovoljstvo odzivom građana i zahvalnost svima koji su učestvovali u ovoj akciji.


“Naši sugrađani su opet pokazali svoju humanu stranu, sada kada je to svima nama potrebno, da budemo jedinstveni u ovoj situaciji sa pandemijom virusa korona. Prve godine skupili smo svega 80 paketića, godinu nakon skupili smo oko 200 paketića, a evo ove godine preko 300, nadam se da će ova akcija u narednim godinama biti još bolja i masovnija. Želim da se zahvalim i načelniku Bošku Jugoviću za doprinos ovoj akciji kao i Centru za socijalni rad Pale “, rekao je Škipina.

Srđan Baralić, direktor Centra za socijalni rad Pale smatra da je ovo odlična akcija.


“Ovo je svakako lijep znak pažnje za mališane, veliki broj ljudi i organizacija koje su se uključile doprinijelo je kvalitetu samih paketića. Naravno, nikada ne možete na ozbiljan način ispunjavati želje kako bi možda trebalo, ali i ovo je zaista dobar doprinos”, rekao je Baralić.

“Moram se pohvaliti našim učenicima iz Srednjoškolskog centra “Pale” koji su zaista mnogo doprijenijeli ovoj akciji, takođe, imamo odličnu saradnju sa studentima i njihovim organizacijama još od samog pokretanja ove humanitarne akcije. Ove godine smo poranili sa dodjelom paketića zbog ove situacije sa korona virusom, zadovoljstvo nam je kad vidimo djecu nasmijanu i to nam je i bio primarni cilj ove akcije”, rekla je Sofija Kremenović, predsjednik Savjeta učenika SŠC Pale.

Filter 2019