Wed. Jan 27, 2021
ћирилица /латиница

Пале: Подијељено 330 пакетића

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

У хуманитарној акцији “Један слаткиш једно дијете” прикупљена су средства за 330 пакетића. Савјет ученика СШЦ Пале и Омладински студентски парламент СЦ Пале већ традиционално трећу годину за редом организују ову хуманитарну акцију. Дио пакетића подијељен је основним школама, вртићу “Бубамара” и удружењу “Сунце”. Дјеци из социјално угрожених породица подијељено је 60 пакетића, вишак од 90 пакетића подијељен је данас пролазницима и малишанина на шеталишту.

Предсједник Савеза студената Филозофског факултета Борис Шкипина изразио је велико задовољство одзивом грађана и захвалност свима који су учествовали у овој акцији.


“Наши суграђани су опет показали своју хуману страну, сада када је то свима нама потребно, да будемо јединствени у овој ситуацији са пандемијом вируса корона. Прве године скупили смо свега 80 пакетића, годину након скупили смо око 200 пакетића, а ево ове године преко 300, надам се да ће ова акција у наредним годинама бити још боља и масовнија. Желим да се захвалим и начелнику Бошку Југовићу за допринос овој акцији као и Центру за социјални рад Пале “, рекао је Шкипина.

Срђан Баралић, директор Центра за социјални рад Пале сматра да је ово одлична акција.


“Ово је свакако лијеп знак пажње за малишане, велики број људи и организација које су се укључиле допринијело је квалитету самих пакетића. Наравно, никада не можете на озбиљан начин испуњавати жеље како би можда требало, али и ово је заиста добар допринос”, рекао је Баралић.

“Морам се похвалити нашим ученицима из Средњошколског центра “Пале” који су заиста много допријенијели овој акцији, такође, имамо одличну сарадњу са студентима и њиховим организацијама још од самог покретања ове хуманитарне акције. Ове године смо поранили са додјелом пакетића због ове ситуације са корона вирусом, задовољство нам је кад видимо дјецу насмијану и то нам је и био примарни циљ ове акције”, рекла је Софија Кременовић, предсједник Савјета ученика СШЦ Пале.

Filter 2019