Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /латиница

Пале: Нацрт буџета за 2021. годину већи од 12 милиона KМ

Аутор: ФИЛТЕР/ Д.Л.

Одборници Скупштине општине Пале усвојили су данас Нацрт буџета за 2021. годину у износу од 12 616 000 KМ. У односу на овогодишњи буџет, Нацрт је мањи за 2.374.000.

Један од разлога је, каже Бошко Југовић, начелник општине Пале тај што су очекивања да ће прилив од прихода бити мањи због посљедица пандемије вируса корона.

“Такође, дио кредитних средстава који је реализован у току ове године биће пренесен у сљедећу годину. То се односи на средства при реализацији пројеката изградње градског парка, проширење вртића ”Бубамара” и изградње топловода за потребе измјештања Топлане из центра Пала”, навео је Југовић.

Поручио је да ће се наставити улагање у поменуте инфраструктурне пројекте који су већ започети, те да су средства за капиталне пројекте који су предвиђени за 2021. годину, обезбијеђена.

”Очекујемо да у току идуће године гради зграда Полицијске управе и објекат факултета физичког васпитања и спорта, што ће бити додатан успјех и подршка буџету”, рекао је Југовић.

Игор Тошић, шеф клуба одборника ПДП-а, истакао је да ПДП није подржао Нацрт буџета за 2021. годину јер нису ни у учествовали у његовом креирању.

”Ипак смо ми овдје глас једног дијела грађана. Мислим да би било коректно да су нас позвали на један састанак и дозволили да учествујемо у раду који се тиче свих грађана општине Пале. Данашња скупштина је потврдила да велики број одборника не учествује у расправи, овдје нема конструктивних приједлога”, рекао је Тошић.

Одборници Скупштине општине Пале сагласно су донијели одлуку да се до краја ове зимске сезоне не мијења цијена по којој Олимпијски центар Јахорина и скијалиште Равна планина купују воду. Та цијена од новембра 2018. је 0,25 KМ по метру кубном. У зависности од трајања зимске сезоне, цијена воде ће бити коригована и биће враћена на 0,60 KМ, што је такође вишеструко мање у односу на цијену воде коју плаћају правна лица.

Filter 2019