Tue. Jan 26, 2021
ћирилица /латиница

Организовати примопредају дужности између градоначелника

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Након што је новоизабрани градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић упутио допис Министарству локалне управе и самоуправе РС, а након тврдњи да му се оспорава прузимање функције, стигао је званичан одговор.

У одговору Министарства управе и локалне самоуправе РС наведено је да се примопредаја дужности проводи осам дана од дана потврде мандата.

“Чланом 47. став 2. Закона о локалној самоуправи прописано је да се примопредаја дужности након проведених избора за органе јединице локалне самоуправе обавља најкасније у року од осам дана од дана потврде мандата органа надлежног за спровођење избора за градоначелника, односно начелника општине.

Дакле, прописана одредба члана 47. Закона о локалној самоуправи на јасан начин обавезује како и када се мора извршити примопредаја дужности између градоначелника, а након потврде мандата од стране органа задуженог за спровођење избора за градоначелника”, наведено је у одговору ресорног министарства.

Одговор је достављен Ћосићу и Комисији за примопредају дужности између градоначелника, коју је на посљедњој сједници именовала Скупштина града Источно Сарајево.

У складу са изјашњењем ресорног министарства очекује се да примопредаја дужности између Вуковића и Ћосића буде заказана у најкраћем року.

Filter 2019