Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /латиница

Опрезно приликом руковања пиротехником

Извор: Полицијска управа Источно Сарајево

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево реализују кампању под називом „Петарде нису играчке“, коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, са циљем спречавања неовлашћење продаје и употребе пиротехничких средстава и незоканите употребе ватреног оружја.

Током акције полицијски службеници ПУ Источно Сарајево у сарадњи са надлежним органима вршиће појачану контролу продавница које су овлашћене за продају пиротехничких средстава и тако још једном упозорити власнике да продаја ових производа мора бити у складу са важећим прописима.

Законска регулатива предвиђа која врста приротехничких средтава је дозвољена за употребу, као и забрану кориштења на одређеним мјестима и на начин који узнемирава грађане.

Највећи дио превентивних активности током ове акције усмјерен је на најмлађе, тако да полицијски службеници врше краћа едукативна предавања о недозвољеној употреби и опасностима усљед неправилног кориштења пиротехничких средстава,  ученицима основних и школа на подручју Управе, уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мјера.

Овом приликом позивамо да се укључе сви представници локалних заједница, образовних институција, родитељи и невладине организације, јер најризичнија али истовремено и најугроженија категорија друштва  јесу дјеца и малољетници. 

Полицијска управа Источно Сарајево апелује на грађане да се суздрже од употребе пиротехничких средстава како би новогодишњи и божићни празници протекли у миру и без нежељених посљедица.

Filter 2019