Mon. Jan 25, 2021
ћирилица /латиница

Одмор на планинама са ваучерима

Извор: Независне новине

Са доласком хладнијег времена, све више грађана Српске интересује се за одмор на планинама, потврђено је у Министарству трговине и туризма Републике Српске, одакле додају да се туристички ваучери могу искористити на четири планине.

Тако се, према евиденцији тог министарства, туристички ваучери за зимовање могу искористити на Јахорини у хотелима “Лавина”, “Термаг” и “Бистрица”, на Борју у хотелу “Хајдучке воде”, на Kозари у мотелу “Бијеле воде” те у Палама у хотелима “Златна жита”, “Јет Сет” и “Два голуба” који се налазе недалеко од Равне планине.

У Олимпијском центру (ОЦ) “Јахорина” потврдили су да су спремни за предстојећу сезону те да посјетиоце овог центра очекују велики попусти.

“Задржали смо нашу политику пословања и најбољи однос цијене и квалитета. Иако је уложено више од 50 милиона евра, цијене нисмо мијењали. У току сезоне ћемо имати још већи број промо-периода са попустима на ски-карте до чак 50 одсто”, рекла је за “Независне” Сања Ћеремиџић, портпарол ОЦ “Јахорина”.

Према њеним ријечима, интересовање за зимовање на Јахорини је порасло, поготово јер су ски-центри у Европи најавили затварање.

“Први пут се дешава да људи, који су до сада скијали у Француској, Италији и Аустрији, букирају Јахорину и то није мали број. Према информацијама које сада имамо, бољи је букинг ове године него прошле”, истакла је Ћеремиџићева.

Оно што ће сигурно привући љубитеље зимских спортова, како Ћеремиџићева каже, јесу попусти на отварању сезоне.

“Имамо сарадњу са хотелијерима и могу слободно да кажем да за ову годину нико неће подизати цијене, чак је већина хотела спустила цијене”, додала је Ћеремиџићева.

Погодност за кориштење ваучера у неким хотелима на Јахорини, како Ћеремиџићева каже, сигурно је привукла нову категорију гостију.

“Сматрам да треба задржати ову праксу и у току зимске сезоне, с тим што смо ми свакако заинтересовани да, у оквиру ваучера, уврстимо и понуду коју Олимпијски центар има, односно наше зимске садржаје, како бисмо гостима са смјештајем могли понудити и потпун пакет услуга. То би сигурно стимулисало грађане да одмор проводе на Јахорини и да новац троше у нашој земљи”, додала је Ћеремиџићева.

Из мотела “Бијеле воде” поручили су да су очекивања од ваучера велика.

“Очекивања од ваучера су велика. Интересовање за наш мотел није велико пошто Kозара нема великог садржаја за туристе”, рекао је Владислав Мирковић, менаџер мотела.

Према његовим ријечима, очекивања су да ће се ситуација поправити доласком зиме.

“Очекујемо побољшање и веће интересовање кад падне снијег и отвори се ски-центар на Kозари”, додао је Мирковић.

Мотел “Бијеле воде”, како Мирковић каже, нуди квалитетан садржај за посјетиоце.

“Оно што ми нудимо јесте аутентична домаћа кухиња, врхунска услуга те удобан смјештај”, додао је Мирковић.

Подсјетимо, ваучере у вриједности од 100 KМ може добити сваки пунољетни грађанин Републике Српске, на основу чега остварује право на субвенцију смјештаја у објектима чија су имена објављена на сајту Министарства трговине и туризма.

Filter 2019