Tue. Jan 26, 2021
ћирилица /латиница

Нерадни 1., 2. и 9. јануар

Извор: Глас Српске

У Републици Српској нерадни дани су Нова година, 1. и 2. јануар, као и Дан Републике Српске, 9. јануар, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске.

Нерадни дани одређени су Законом о празницима Републике Српске, Законом о Дану Републике Српске и одлуком о начину обиљежавања и празновања Дана Републике Српске.

У дане празника не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

У Републици Српској 6. и 7. јануара, на Бадњи дан и Божић, вјерници православне вјероисповијести имају право на плаћени изостанак са радног мјеста, истиче се у саопштењу.

На сајту Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске објављен је Календар републичких и вјерских празника за 2021. годину.

На овај начин, грађани Српске су информисани о предстојећим празницима у наредној години а о сваком појединачном празнику, ресорно министарство ће објављивати саопштење за јавност, додаје се у саопштењу.

Filter 2019