Sun. Jan 24, 2021
ћирилица /латиница

Немања Мајдов најбољи спортиста из Републике Српске

Извор: СпортДЦ/Глас Српске

Репрезентативац Србије у џудоу, Немања Мајдов, проглашен је вечерас за најбољег спортисту из Републике Српске у избору “Гласа Српске”.

Познато је да у традиционални избор “Гласа Српске” улазе само спортисти који наступају на простору Републике Српске, али је уведена и награда за најбољег спортисту из Републике Српске, гдје у конкуренцију улазе и сви они који се такмиче у клубовима и репрезентацијама ван Републике Српске.

Титулу најбољег спортисте из Републике Српске по други пут понио је Немања Мајдов којем је ово признање припало и 2017. године. Мајдов је освојио сребро на Европском првенству, а прије три године био је шампион свијета.

Због специфичне ситуације и епидемиолошке ситуације, Немања Мајдов је награду примио у Источном Сарајеву, а уручио му је премијер Републике Српске, Радован Вишковић.

-Велика ми је част да сам добио ову престижну награду. Добио сам многе награде ван наше Републике, широм свијета, али ова ми је најдража јер је добијам у мојој Републици Српској. Одавде сам, овдје живи, одавде сам кренуо у свијет и постао шампион свијета. Ово ми је велика мотивација и подстрек за даљи рад. Живјела Република Српска и Србија- рекао је Немања Мајдов након добијања награде.

За најбољег спортисту Републике Српске проглашен је кошаркаш Игокее, Далибор Илић.

Filter 2019