Mon. Jan 25, 2021
ћирилица /латиница

На друштвеним мрежама се појавили лажни налози СПЦ

Извор: Срна

Српска православна црква /СПЦ/ обавијестила је јавност да се на друштвеним мрежама, посебно на “Фејсбуку” и “Инстаграму”, у посљедње вријеме појавило више лажних налога који се користе именом СПЦ и њеним грбом.

Тим поводом се Информативној служби СПЦ јавило више вјерника са питањем да ли ови налози припадају СПЦ, с обзиром на ставове који се на њима износе, али и разне економске трансакције које се путем тих налога обављају.

У саопштењу Информативне службе СПЦ се истиче да се једина званична презентација СПЦ налази на интернет адресама spc.srb и spc.rs.

“У овом тренутку, ниједан налог на било којој друштвеној мрежи који носи назив “Српска Православна Црква” нема везе са званичним сајтом наше помесне Цркве”, истиче се у саопштењу.

Уколико би СПЦ имала свој налог на друштвеним мрежама, и уколико га, којим случајем, у будућности постави, то би, додаје се у саопштењу, било објављено на поменутом званичном сајту.

СПЦ је позвала власнике налога на друштвеним мрежама који носе назив “Српска Православна Црква” и држе њен званични грб да те налоге у што краћем року обришу, што због моралног обзира, што због чињенице да је ријеч о дјелатности која спада у кривично дјело лажног представљања.

Filter 2019