Fri. Jan 22, 2021
ћирилица /латиница

Награда за најбољег организатора волонтирања

Извор: Срна

Награда Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске за најбољег организатора волонтирања у овој години припала је Црвеном крсту Републике Српске и биће уручена у петак, 4. децембра, у Бањалуци поводом Међународног дана волонтера.

Kоординатор за подмладак и омладину и социјално-хуманитарну дjелатност Црвеног крста Републике Српске Ивана Грујић рекла је Срни да су сви поносни на награду јер је препознат и награђен највећим признањем рад ове организације и волонтера.

“Републичка награда за најбољег организатора волонтирања је највеће признање које Република Српска додjељује за волонтерски рад и допринос његовом промовисању”, навела је Грујићева.

Она је додала да ће награде бити уручене и најбољим волонтерима Момиру Ашоњи из Источног Сарајева, Дарку Вранићу из Фоче, Јовани Поповић из Шамца и Милану Дувњаку из Градишке.

Грујићева је подсјетила да је Црвени крст Републике Српске највећа и најстарија волонтерска организација у земљи која окупља више од 3.000 активних волонтера који раде на унапређењу своје заједнице и истовремено кроз рад, бригу и учење мијењају своје и животе својих суграђана.

Према њеним ријечима, Црвени крст Српске је од почетка укључен у борбу са епидемијом вируса корона, а волонтери и особље су пружали несебичну помоћ становништву и постигли велике резултате на терену.

Она је навела да ће Црвени крст Републике Српске, поводом Међународног дана волонтера – 5. децембра, додијелити за 369 истакнутих волонтера захвалнице за пружену помоћ, изражену племенитост, хуманост, доброту и љубав према човјеку.

“Због тренутне ситуације изазване епидемијом вируса корона неће бити организован централни догађај додjеле захвалница, него ће оне бити уручене волонтерима преко градских и општинских организација Црвеног крста. Организоваћемо и промотивну онлајн кампању Волонтери Црвеног крста као снага хуманости и солидарности у вријеме кризе“, рекла је Гријићева.

Она је истакла да је жеља ове организације да промовише волонтеризам као снагу хуманости и солидарности у друштву.

Генерална скупштина УН прогласила је 1985. године 5. децембар за Међународни дан волонтера као подсјећање на дан када је 1970. створен Програм УН за волонтере чији је циљ подстицање што већег броја људи да понуде своје волонтерске услуге.

Filter 2019