Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /латиница

Мушкарац из Трнова и жена из Добоја осумњичени за навођење на проституцију

Извор: Глас Стпске

Љубавни пар, мушкарац (28) из Трнова и жена (32) Добоја, ухапшени су у уторак у оквиру акције “Гроф” због сумње да су подводили жене из БиХ и Србије, те организовали проституцију и у иностранству, незванично сазнаје “Глас Српске”.

Све је, према непотврђеним информацијама, почело када је Добојка упознала младића из Трнова који је био организатор међународне проституције.

– Није познато да ли је жена на почетку везе знала за његове послове, али сумња се да је у неком тренутку открила, те да се временом укључила у овај криминални посао – казао је извор “Гласа Српске”.

Како је рекао, претпоставља се да је она убрзо преузела главне послове и организацију. Према прикупљеним доказима, њих двоје су дјевојке најчешће одводили у добојске хотеле и приватне станове, а неријетко и ван граница БиХ.

У Агенцији за истраге и заштиту (СИПА) потврдили су да су ухапшене двије особе осумњичене за међународно навођење на проституцију, те да су претресене двије локације у Трнову и Добоју.

– Пронађени су предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку, а ухапшени су након криминалистичке обраде у просторијама СИПА предати Тужилаштву БиХ на даље поступање – казали су у СИПА не износећи детаље.

У Тужилаштву БиХ казали су да ће поступајући тужилац из Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију након испитивања осумњичених одлучити о даљим активностима и мјерама у вези са овим предметом.

– Сумњичимо их да су остваривали незакониту имовинску корист, те да су искоришћавали особе које су ангажовали за пружање сексуалних услуга – саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У акцији су учествовали и припадници Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, МУП-а Републике Српске и МУП-а Кантона Сарајево. Тужилаштво БиХ и СИПА настављају интензивну истрагу против двоје осумњичених за међународно навођење на проституцију.

Filter 2019