Tue. Jan 19, 2021
ћирилица /латиница

Милку потребно 15 000 KМ за операцију срца

Извор: БН

Милку Даниловићу из Источне Илиџе потребно је 15 хиљада марака за операцију од које му зависи живот.

Отац Милка Даниловића, Јевто, погинуо је у јулу 1992.године. Милко је тада имао 12 година и био је здрав дjечак. Данас је нажалост ситуација другачија и он је срчани болесник којем живот виси о концу. Милко последњих мјесеци више времена проводи у болници него код куће.

Док је био здрав Милко је радио као грађевински радник и ,како каже, он и мајка су од његове плате и њене пензије пристојно живјели. Међутим уз срчане проблеме Милку је прошле године дијагнистификован и тумор бубрега, који је морао бити одстањен. Од тада не ради јер му то здравље не дозвољава. У ствари он је и након тога тражио посао али нико не жели да ризикује и запосли болесну особу. Спас за Милка Даниловића је операција срца у Бограду.

,,То је за мене ужасно скуп захват”, каже Милко и додаје да он и мајка немају 15 хиљада марака за операцију.

,,Мајка се протеклих година кредитно задуживала да би финансирали моје лијечење и сада прима мање од половине пензије, јер морамо враћати кредит. Њој дугујем највећу захвалост што се бори за моје здравље”, истиче Милко.

У помоћ око прикупљања средстава за операцију Милка Далиловића укључио се и Црвени крст Источне Илиџе.

Предсједник Општинског одбора Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац каже да су покренули акцију прикупљања 15 хиљада марака за Милкову операцију.

,,Ми нажалост немамо право овај мјесец да покренемо хуманитарни број за Милка. Ипак надам се да ће нашу акцију подржати грађани и привредници како би сакупили неопходна средстава јер 15 хиљада марака није сума коју је немогуће прикупити а Милков живот зависи од тога”,и стиче Скакавац.

За Милка Даниловића сваки дан је пресудан. Чим прикупи дио од потребних 15 хиљада марака у Београду ће бити обављен први,од укупно три оперативна захвата.

МИЛKО ДАНИЛОВИЋ

Тел: +387 63 202 402

Бр.жр. 5557000045558337 НОВА БАНKА

Filter 2019