Sun. Jan 17, 2021
ћирилица /латиница

Источно Сарајево добија пет шоп

Извор: ФИЛТЕР/И.П.

У понедjељак, 7. децембра, Источно Сарајево ће добити пет шоп. ‘Риа’ се налази у улици Прве сарајевске бригаде број 4.

Иза приче о пет шопу, у ствари, крије се топла прича о мајци, кћерци и неизмјерној љубави према животињама.

Мајка Ранка истиче да је цијели живот имала животиње, прије свега мачке, док је њена кћерка Ања ипак више љубитељ паса.

На идеју да отворе свој пет шоп, њих двије су дошле бринући о напуштеним и злостављаним животињама на улицама нашег града, тe су схватиле да за сваку потрепштину морају ићи у сусједно Сарајево.

Удружење “Рука за шапу”, које је Ања лично покренула, прво на нивоу Босне и Херцеговине, је ове године прославило свој други рођендан. Ања истиче одличну сарадњу са већином ветеринара у Источном Сарајеву, као и са дистрибутерима хране која се не продаје у комерцијалним радњама, него стриктно онлajн.

Она истиче да је фокус удружења прије свега на напуштеним и злостављаним животињама, али обзиром да немају никакав простор у који би могли смјестити те животиње, већина их нађе уточиште код њене маме или код неког другог удомитеља.

Такође, циљ удружења је промоција удомовљања у Босни и Херцеговини, и то је нешто што је за њу посебан успјех, јер је удружење до сада удомило осам животиња.

Пет шоп “Риа”, је управо плод оваквих акција, јер збрињавање напуштених животиња није увијек могуће, те Ранка и Ања често хране уличне псе и мачке и свјесне су да су цијене хране за животиње нешто што се може сматрати луксузом. Тако су у свој асортиман уврстиле неке јефтиније брендове, како домаће, тако и регионалне, који су доста приступачнији.

Наравно, у понуди ће се наћи и други, мало скупљи, брендови, али којих на нашем тржишту још увијек нема. Такође, ту је и храна за избирљиве љубимце, за коју њих двије гарантују да ће се свидети свим избирљивцима, јер је одобрена од стране њихових љубимаца, који су поносни власници управо тог епитета.

Истичу да су бирале брендове који нису стандардни и који се не могу свугде наћи.
У понуди ће се још наћи и козметика за псе и мачке, као и стандардна опрема, тоалети, транспортери, играчкице, огрлице, повоци и слично.

Званично отворење је у понедељак, у 11:00 часова, док ће радно вријеме бити од 10:00 до 18:00. Такође, надају се да ће успјети реализовати идеју о достави која би се вршила једном седмично послије радног времена.

Пет шоп “Риа” можете пронаћи и на фејсбуку и инстаграму.

Filter 2019