Thu. Jan 28, 2021
ћирилица /латиница

Изабране најбоље фотографије на конкурсу Матичне библиотеке

Извор: Матична библиотека Источно Сарајево

На састанку жирија за избор најбоље фотографије на фото конкурсу „Децембар чита наглас“, одржаном у Матичној библиотеци Источно Сарајево, донијета је одлука о избору најбољих фотографија.


Жири у саставу: Јелена Мандић (фотограф), Педраг Крстовић (фотограф), Дарко Ковачевић (аматерски фотограф), Станка Ждрале (академски графичар), Зоран Танић (инж. електротехнике и графички дизајнер), уважавајући и гласове публике, донио је одлуку о избору три најбоље фотографије.


У складу са гласовима публике и бодовањем од стране жирија, за најбољу фотографију проглашена је фотографија „Децембарске радости“, аутора Дејана Жуже. Друго мјесто освојила је фотографија „Књига је мој живот (2)“, аутора Јана Вала. Награду за треће мјесто освојила је фотографија „У градском трамвају“, ауторице Мирјане Милачић Бајић.


Жири је похвалио све ауторе фотографија пристиглих на конкурс, а организатор Фото конкурса, Матична библиотека, одлучио је да утјешним наградама, бесплатна годишња чланарина и књига, да награди ауторе чије су фотографије ушле у ужи избор гласовима публике и жирија; „Читај пуним плућима“ Игора Лепушине, „Моје уточиште“ Бојане Бојковић, „Децембарска бајка“ Ане Мирјане Влачић, „Хиљаду зашто, хиљаду зато“ Драгане Филиповић, „Пружи руку књизи“ Анастасије Вулетић и „Ушушкани децембар занесен књигом“ Ивоне Гргић.


Награђене фотографије биће постваљене у изожбеном простору Матичне библиотеке.

Filter 2019