Sat. Jan 23, 2021
ћирилица /латиница

Запажени резултати студената русистике на онлајн маратону “Актуелна Русија”

Извор: Срна

Студенти Kатедре за русистику Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву потврдили су завидан ниво познавања руског језика на онлајн образовном маратону “Актуелна Русија”, у организацији Центра стратешких пројекта из Москве.

Маратон је посвећен наставницима руског језика, преводиоцима, студентима и свима онима којима је руски језик будућа професија, а пројекат је реализован уз помоћ и подршку Руске хуманитарне мисије у оквиру гранта из буџета Министарства просвјете Руске Федерације, саопштено је из Филозофског факултета.

Десет водећих стручњака из Руске Федерације у области руског језика, књижевности и преводилаштва два дана је учесницима маратона држало тематска предавања, мастер-курсеве и тренинге, а представљени су и универзитети и образовни систем Руске Федерације.

Међу више од 300 учесника, студенти Kатедре за русистику Филозофског факултета Пале били су најбројнији. За активно учествовање у семинару студент четврте године Теодора Вукосав освојила је паметни сат, а као један од најактивнијих учесника апсолвент ове катедре Иванка Прелић је освојила путовање у Москву.

Апсолвент Kатедре за русистику Милица Нинковић освојила је главну награду – лаптоп у оквиру такмичења за есеј о теми “Говорни портрет зналца руског језика”, док је за подршку и промовисање образовног маратона путовањем у Москву награђен и руководилац Kатедре за русистику професор Вишња Вишњевац.

Студенти Kатедре за русистику још једном су потврдили завидан ниво познавања руског језика, а Kатедра за русистику је континуираним радом постала препознатљива у региону.

Filter 2019