Fri. Jan 28, 2022
ћирилица /латиница

Болница “Србија” – Хоспитализовано 50 ковид пацијената, пет на респиратору

Извор: Срна

Инфектолог у Болници “Србија” у Источном Сарајеву Жанка Ерановић изјавила је данас да је у изолаторијуму, те полуинтензивној и интензивној њези ове здравствене установе хоспитализовано 50 ковид пацијената, од којих је пет на респиратору, те да епидемиолошка ситуација на подручју Сарајевско-романијске регије није задовољавајућа.

“Ријеч је о пацијентима свих животних доби, осим о дјеци. На лијечењу немамо хоспитализоване дјеце, али имамо пацијената средње животне доби, док је број старијих пацијената повећан и они су свакодневно и нови пацијенти болнице”, истакла је Ерановићева.

Она је навела да је клиничка слика хоспитализованих пацијената у болници тежа и тешка, а љекарима ове здравствене установе јављају се пацијенти са обостраном пнеумонијом, тешке клиничке слике, са високом температуром, као и бројним коморбидитетима.

“Ту се ради о особама старије животне доби, са најчешће присутним обољењима кардиоваскуларног система, хипертензије, дијабетеса, који је у овом случају још изражен”, нагласила је Ерановићева.

Према њеним ријечима, у Болницу “Србија” дневно буде хоспитализовано између пет и 10 лица обољелих од вируса корона.

Она је упутила молбу становницима града Источно Сарајево, али и свим другима, да заједно са љекарима раде на превенцији вируса корона.

“Вирус је ту, значи морамо поштовати мјере које се стално помињу и понављају – не окупљати се у овим зимским данима у затвореним и прегријаним просторијама, избјегавати блиске физичке контакте, одржавати редовну хигијену и користити маску”, поручила је Ерановићева.

Filter 2019