Thu. Nov 26, 2020
ћирилица /latinica

Pale: Novu skupštinsku većinu činiće 15 odbornika

Izvor: Srna

Novu skupštinsku većinu u Skupštini opštine Pale činiće 15 odbornika iz pet političkih partija koje podržavaju načelnika ove lokalne zajednice Boška Jugovića, koji je na lokalnim izborima održanim u nedjelju obnovio mandat prvog čovjeka najveće istočnosarajevske opštine.

Nova skupštinska većina dogovorena je na zajedničkom sastanku načelnika Jugovića sa predstavnicima SNSD-a, DEMOS-a, SPS-a, Ujedinjene Srpske /US/ i NDP-a, kao partijama koje će u novom sazivu participirati sa 15 odbornika od ukupno njih 25, koliko broji lokalni parlament u Palama.

“Novu skupštinsku većinu činiće sedam odbornika SNSD-a, četiri DEMOS-a, dva SPS-a, te po jedan odbornik US-a i NDP-a”, potvrdio je Jugović u izjavi za Srnu.

On je pojasnio da su usaglašena osnovna načela u djelovanju većine, čiji je cilj nastavak realizacije kapitalnih projekata i nastavak dinamičnog razvoja opštine Pale, dok će se u narednom periodu razgovarati i o konkretnim personalnim rješenjima, odnosno kadrovskim pozicijama koje će pripasti partijama koje čine skupštinsku većinu.

“Očekujem iskrenu i korektnu saradnju koja će uvažavati izborni rezultat i kapacitet svake od partija čiji odbornici čine skupštinsku većinu, što će nam svima donijeti određenu stabilnost i povoljan ambijent za efikasan i kvalitetan rad na dobrobit građana naše opštine”, poručio je Jugović.

Filter 2019