Mon. Nov 30, 2020
ћирилица /latinica

Hotel “Bistrica” sutra počinje sa radom

Izvor: Filter/ Srna

Hotel “Bistrica” na Jahorini od sutra počinje sa radom pod upravom Zdravstveno-turističkog centra “Banja Vrućica” iz Teslića, najavio je izvršni direktor za operacije, marketing i prodaju Aleksandar Radošević.

Radošević je rekao da će gosti osjetiti značajno poboljšanje u uslugama koje će pružiti hotel “Bistrica”, s obzirom na to da će se primjenjivati uspješan model upravljanja koji se već godinama upražnjava u “Banji Vrućici”, za koju kaže da je lider zdravstvenog, kongresnog, sportsko-rekreativnog i velnes-turizma na ovim prostorima.

Amanžmani i vaučeri

Osim redovnih programa na bazi noćenja sa doručkom i polupansiona, pripremljene su i specijalne ponude na bazi polupansiona u trajanju od dva, tri, četiri ili sedam dana, uz velnes-usluge i specijalna iznenađenja za skijaše, odnosno roditelje sa malom djecom.

Do 31. decembra ove godine u “Bistrici” se mogu iskoristiti turistički vaučeri koje izdaje Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Hrana

Kuvar hotela “Bistrica” Želimir Dakić kaže da je, osim tradicionalnih jela sa ovih područja, gastro-ponuda obogaćena raznim specijalitetima koji su prilagođeni gostima.

Promjena vlasništva

Hotel “Bistrica”, do novembra 2018. godine, pripadao je Olimpijskom centru “Jahorina.

“Batagon” je hotel kupio 26. novembra 2018. godine za 5,98 miliona KM posredstvom svoje firme “BAT Hotel”. Od obećane rekonstrukcije i ulaganja 30 miliona na kraju nije bilo ništa, a u aprilu ove godine “BAT Hotel” je otpustio radnike.

ZTC Banja Vrućica je krajem septembra ove godine kupila hotel sa pripadajućim zemljištem sa BAT Hotel doo Pale.

Iz Zdravstveno-turističkog centra “Banja Vrućica” saopšteno je, nakon kupovine hotela “Bistrica”, da je dugoročni cilj proširenje asortimana turističkih usluga i dodatno pozicioniranje ovog centra kao jednog od vodećih turističkih brendova, ne samo u Republici Srpskoj i BiH, već i i u regionu.

“Banja Vrućica” je jedno od vodećih privrednih društava iz oblasti turizma, a naročito u oblasti zdravstvenog turizma. Prošle godine ostvarila je 240.000 noćenja, a trenutno zapošljava 380 radnika.


.

Filter 2019