Wed. Nov 25, 2020
ћирилица /латиница

Хотел “Бистрица” сутра почиње са радом

Извор: Филтер/ Срна

Хотел “Бистрица” на Јахорини од сутра почиње са радом под управом Здравствено-туристичког центра “Бања Врућица” из Теслића, најавио је извршни директор за операције, маркетинг и продају Александар Радошевић.

Радошевић је рекао да ће гости осјетити значајно побољшање у услугама које ће пружити хотел “Бистрица”, с обзиром на то да ће се примјењивати успјешан модел управљања који се већ годинама упражњава у “Бањи Врућици”, за коју каже да је лидер здравственог, конгресног, спортско-рекреативног и велнес-туризма на овим просторима.

Аманжмани и ваучери

Осим редовних програма на бази ноћења са доручком и полупансиона, припремљене су и специјалне понуде на бази полупансиона у трајању од два, три, четири или седам дана, уз велнес-услуге и специјална изненађења за скијаше, односно родитеље са малом дјецом.

До 31. децембра ове године у “Бистрици” се могу искористити туристички ваучери које издаје Министарство трговине и туризма Републике Српске.

Храна

Kувар хотела “Бистрица” Желимир Дакић каже да је, осим традиционалних јела са ових подручја, гастро-понуда обогаћена разним специјалитетима који су прилагођени гостима.

Промјена власништва

Хотел “Бистрица”, до новембра 2018. године, припадао је Олимпијском центру “Јахорина.

“Батагон” је хотел купио 26. новембра 2018. године за 5,98 милиона KМ посредством своје фирме “БАТ Хотел”. Од обећане реконструкције и улагања 30 милиона на крају није било ништа, а у априлу ове године “БАТ Хотел” је отпустио раднике.

ЗТЦ Бања Врућица је крајем септембра ове године купила хотел са припадајућим земљиштем са БАТ Хотел доо Пале.

Из Здравствено-туристичког центра “Бања Врућица” саопштено је, након куповине хотела “Бистрица”, да је дугорочни циљ проширење асортимана туристичких услуга и додатно позиционирање овог центра као једног од водећих туристичких брендова, не само у Републици Српској и БиХ, већ и и у региону.

“Бања Врућица” је једно од водећих привредних друштава из области туризма, а нарочито у области здравственог туризма. Прошле године остварила је 240.000 ноћења, а тренутно запошљава 380 радника.


.

Filter 2019