Wed. Nov 25, 2020
ћирилица /латиница

Новим објектом капацитет вртића “Бубамара” проширен за 130 мјеста

Извор: Срна

Начелник општине Пале Бошко Југовић данас је са директором Дјечијег центра “Бубамара” Вањом Југовић посјетио нови објекат овог вртића у изградњи, укупне вриједност 900.000 KМ, којим ће бити проширен капацитет за 130 дјеце.

Југовић је изјавио новинарима да је пронаталитетна политика нешто што мора бити приоритет у наредном периоду.

“Из буџетских средстава општине Пале издвојено је 650.000 KМ, док је Влада Републике Српске издвојила 200.000 KМ за уређење приступног пута и вањског уређења новог објекта вртића”, навео је Југовић и додао да је предсједник Српске Жељка Цвијановић обећала набавку намјештаја, играчака и свега што буде потребно у вриједности од 50.000 KМ.

Он је изразио наду да ће се за мјесец дана прећи на унутрашње радове и тако створити услови да почетком сљедеће године дјеца буду у вртићу.

Југовић подсјећа да општина Пале на годишњем нивоу издваја 400.000 KМ за помоћ вртићу и још толико за субвенционисање боравка дјеце.

Директор Дјечијег центра “Бубамара” Вања Југовић каже да су у вртићу задовољни динамиком којом напредују радови на новом објекту с обзиром на то да је изградња почела крајем августа.

“Сада је објекат у завршној фази. На реду је стављање објекта под кров и уградња столарије, док је струја разведена у потпуности”, прецизирала је Југовићева.

Она је навела да ће у објекту површине 550 метара квадратних имати велику мултифункционалну салу и пет великих сала за дјецу од шест мјесеци до шест година, како би примили око 130 малишана.

Југовићева наглашава да ће бити запослено десетак васпитача, што ће омогућити и реализацију предшколског програма, који је здрав за психофизички развој дјеце.

Kада је ријеч о цијени вртића, она каже да је њихова установа најјефтинија захваљујући општини Пале која улаже огромна средства.

“Родитељ плаћа 150 KМ мјесечно, док општина издваја 180 KМ по дјетету. За једно дијете родитељ плаћа 150 KМ, за друго 105 KМ, а за треће и свако наредно дијете у породици боравак је бесплатан”, истакла је Југовићева.

Извођач радова на изградњи новог објекта вртића је паљанско предузеће “Грађење”.

Filter 2019