Јелени Вуковић за лијечење потребно око 20.000 евра

Извор: Срна

За помоћ у лијечењу Јелене Вуковић /32/ са Пала отворен је хуманитарни број 1416 који ће бити активан до 30. новембра, а за њену операцију у Србији потребно је око 20.000 евра.

Вуковићева од друге године болује од епилепсије и индикована јој је уградња ВНС стимулатора, а с обзиром на то да породица није у могућности да финансира операцију, моли хумане људе да им помогну.

Јеленин брат Бојан каже да јој се здравствено стање све више погоршава, те да има нападе два или три пута дневно.

Он је рекао Срни да је једина шанса за његову сестру уградња ВНС стимулатора који јој може пружити три мјесеца без напада у првој години након операције.

“Он ради на принципу магнетних стимулатора које шаље у мозак у тренутку напада и он то спречава. Операција би била извршена у Kлиничком центру Србије, тако да би у наредним годинама број напада био све мањи”, објашњава Бојан.

Он је додао да је његова породица свих ових година водила велику борбу са Јеленином болешћу и да су се сналазили за лијекове јер неке од њих Фонд здравства није покривао.

Новац за помоћ може се уплатити на жиро рачун у НЛБ Развојној банци на број 562-006-803472-9033, на име Јелена Вуковић.

Сви који су у могућности, а живе ван граница БиХ, новац за лијечење Јелене Вуковић могу уплатити на девизни рачун: ИБАН:БА 395620128162283933

Хуманитарну акцију покренуло је Удружење за помоћ дjеци и омладини са посебним потребама “Сунце” са Пала у сарадњи са компанијом “М:тел”.

Filter 2019