Tue. Dec 1, 2020
ћирилица /latinica

Šta očekuju kandidati za gradonačelnika i načelnike?

Izvor: Srna/ Filter

Grad Istočno Sarajevo

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je ubijeđen da će na današnjim lokalnim izborima građani napraviti najbolji izbor koji odgovara njima bilo lično, po profesionalnim i ličnim kompetencijama ljudi ili po opredijeljenosti za određenu političku pripadnost.

“Kada je u pitanju direktan izbor gradonačelnika zadovoljan sam jer sam bio učesnik procesa koji su omogućili situaciju da se građani Istočnog Sarajeva konačno osjećaju kao građani pravog grada, jer ako imaš priliku da direktno glasaš za određenog kandidata onda i sa biračke strane osjećaš pripadnost tom gradu”, rekao je Ćosić novinarima nakon što je iskoristio svoje glasačko pravo.

On smatra da je ovakav izbor kandidata gradonačelnika i načelnika definitivno najbolji i da se u svim savremenim demokratijama pokazalo kao situacija koja nosi najveću odgovornost prema građanima.

“Ko god od nas 12 na biračkom listiću bude izabran siguran sam da će na adekvatan način predstavljati građane i boriti se za njih daleko više nego što je to bilo sada”, ocijenio je Ćosić.

On je izrazio zadovoljstvo što lokalni izbori protiču bez problema, s obzirom na situaciju izazvanu virusom korona.

Kandidat SDS-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Miroslav Lučić rekao je očekuje pobjedu SDS-a, kao i njega kao kandidata za gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

On očekuje da u svim gradskim opštinama SDS postigne odličan rezultat, kao i na Palama koalicioni partner iz PDP-a.

“Svi smo vrijedno radili i mislim da će to narod Istočnog Sarajeva cijeniti i da će SDS na kraju ovog dana imati razlog za veselje”, rekao je Lučić novinarima, nakon što je glasao.

On je istakao da želi da današnji izborni dan protekne u redu, da se svi pridržavaju mjera koje su predviđene i da na taj način čuvaju jedni druge.

Opština Pale

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Pale Boško Jugović pozvao je birače da na današnjim izborima glas daju za prosperitet, napredak i razvoj ove lokalne zajednice.

“Solidna je izlaznost i očekujemo da će takva i biti, poštujući sve epidemiološke mjere. Nadamo se da će sve proći u najboljem redu i da neće biti nikakvih posljedica, te da će građani dati svoj glas za svoj izbor”, izjavio je Jugović novinarima.

On je pozvao birače da iskoriste svoje demokratsko pravo i izađu na lokalne izbore.

Kandidat koalicije PDP-SDS za načelnika opštine Pale Nenad Vuković izjavio je da očekuje da izlaznost na današnjim lokalnim izborima bude veća od 50 odsto.

“Naš interes je da izbori proteknu u demokratskoj atmosferi, onako kako to nalažu pravila propisana za izborni dan, te da se građani zaštite od virusa korona”, rekao je novinarima Vuković.

On je dodao da očekuje i da brojanje glasova protekne u najboljem redu, bez kakvih problema.

Nezavisni kandidat za načelnika opštine Pale Marko Đogo očekuje da će građani danas u velikom broju glasati po svojoj savjesti.

Đogo očekuje da će ovo biti početak kvalitetnijeg života za sve građane Pala.

Opština Istočna Ilidža

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Istočna Ilidža Nebojša Šešlija istakao je da očekuje veliku izbornu pobjedu, prvu poslije 25 godina na lokalnim izborima u ovoj lokalnoj zajednici.

“Očekujemo da će prvi put doći do dugo željene i očekivane promjene”, rekao je Šešlija novinarima nakon glasanja.

On je istakao da velika izlaznost na biračkim mjestima u Istočnoj Ilidži u jutarnjim časovima dokazuje da u ovoj lokalnoj zajednici nisu samo izbori, nego svojevrsni referendum za promjene.

Kandidat SDS-a za načelnika opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je da je potpuno siguran u pobjedu u ovoj lokalnoj zajednici na današnjim lokalnim izborima.

“S obzirom na sve ono što je u proteklom periodu urađeno i što je kroz program predstavljeno stanovnicima opštine Istočna Ilidža, potpuno sam siguran da će birači dati podršku meni da obnovim mandat i da od 2020. do 2024. godine sve zacrtane projekte realizujemo”, izjavio je Božović novinarama nakon što je glasao.

Kada je izbor gradonačelnika Istočnog Sarajeva u pitanju, Božović je dodao da očekuje ubjedljivu pobjedu SDS-a i njihovog kandidata Miroslava Lučića.

Filter 2019