Sat. Nov 28, 2020
ћирилица /латиница

Шта очекују кандидати за градоначелника и начелнике?

Извор: Срна/ Филтер

Град Источно Сарајево

Kандидат СНСД-а за градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да је убијеђен да ће на данашњим локалним изборима грађани направити најбољи избор који одговара њима било лично, по професионалним и личним компетенцијама људи или по опредијељености за одређену политичку припадност.

“Kада је у питању директан избор градоначелника задовољан сам јер сам био учесник процеса који су омогућили ситуацију да се грађани Источног Сарајева коначно осјећају као грађани правог града, јер ако имаш прилику да директно гласаш за одређеног кандидата онда и са бирачке стране осјећаш припадност том граду”, рекао је Ћосић новинарима након што је искористио своје гласачко право.

Он сматра да је овакав избор кандидата градоначелника и начелника дефинитивно најбољи и да се у свим савременим демократијама показало као ситуација која носи највећу одговорност према грађанима.

“Kо год од нас 12 на бирачком листићу буде изабран сигуран сам да ће на адекватан начин представљати грађане и борити се за њих далеко више него што је то било сада”, оцијенио је Ћосић.

Он је изразио задовољство што локални избори протичу без проблема, с обзиром на ситуацију изазвану вирусом корона.

Kандидат СДС-а за градоначелника Источног Сарајева Мирослав Лучић рекао је очекује побједу СДС-а, као и њега као кандидата за градоначелника Источног Сарајева.

Он очекује да у свим градским општинама СДС постигне одличан резултат, као и на Палама коалициони партнер из ПДП-а.

“Сви смо вриједно радили и мислим да ће то народ Источног Сарајева цијенити и да ће СДС на крају овог дана имати разлог за весеље”, рекао је Лучић новинарима, након што је гласао.

Он је истакао да жели да данашњи изборни дан протекне у реду, да се сви придржавају мјера које су предвиђене и да на тај начин чувају једни друге.

Општина Пале

Kандидат СНСД-а за начелника општине Пале Бошко Југовић позвао је бираче да на данашњим изборима глас дају за просперитет, напредак и развој ове локалне заједнице.

“Солидна је излазност и очекујемо да ће таква и бити, поштујући све епидемиолошке мјере. Надамо се да ће све проћи у најбољем реду и да неће бити никаквих посљедица, те да ће грађани дати свој глас за свој избор”, изјавио је Југовић новинарима.

Он је позвао бираче да искористе своје демократско право и изађу на локалне изборе.

Kандидат коалиције ПДП-СДС за начелника општине Пале Ненад Вуковић изјавио је да очекује да излазност на данашњим локалним изборима буде већа од 50 одсто.

“Наш интерес је да избори протекну у демократској атмосфери, онако како то налажу правила прописана за изборни дан, те да се грађани заштите од вируса корона”, рекао је новинарима Вуковић.

Он је додао да очекује и да бројање гласова протекне у најбољем реду, без каквих проблема.

Независни кандидат за начелника општине Пале Марко Ђого очекује да ће грађани данас у великом броју гласати по својој савјести.

Ђого очекује да ће ово бити почетак квалитетнијег живота за све грађане Пала.

Општина Источна Илиџа

Kандидат СНСД-а за начелника општине Источна Илиџа Небојша Шешлија истакао је да очекује велику изборну побједу, прву послије 25 година на локалним изборима у овој локалној заједници.

“Очекујемо да ће први пут доћи до дуго жељене и очекиване промјене”, рекао је Шешлија новинарима након гласања.

Он је истакао да велика излазност на бирачким мјестима у Источној Илиџи у јутарњим часовима доказује да у овој локалној заједници нису само избори, него својеврсни референдум за промјене.

Kандидат СДС-а за начелника општине Источна Илиџа Маринко Божовић изјавио је да је потпуно сигуран у побједу у овој локалној заједници на данашњим локалним изборима.

“С обзиром на све оно што је у протеклом периоду урађено и што је кроз програм представљено становницима општине Источна Илиџа, потпуно сам сигуран да ће бирачи дати подршку мени да обновим мандат и да од 2020. до 2024. године све зацртане пројекте реализујемо”, изјавио је Божовић новинарама након што је гласао.

Kада је избор градоначелника Источног Сарајева у питању, Божовић је додао да очекује убједљиву побједу СДС-а и њиховог кандидата Мирослава Лучића.

Filter 2019