Mon. Nov 23, 2020
ћирилица /латиница

Прослављена крсна слава Болнице “Србија”

Извор: Срна

Болница “Србија” у Источном Сарајеву прославила је данас крсну славу – Свете Козму и Дамјана, заштитнике здравствених радника.

Директор болнице “Србија” Небојша Шешлија напоменуо је да се ове године крсна слава обиљежава у условима епидемије вируса корона у складу са препорукама Републичког кризног штаба у присуству најужег руководства и пријатеља установе.

Шешлија је рекао да ће ову годину обиљежити борба против епидемије и захвалио се свим здравственим радницима за немјерљив допринос за очување здравственог сектора.

Он је нагласио да је болница “Србија” ове године отворила нову зграду Трансфузије и увела нову услугу хипербаричне коморе, па први пут због те услуге становници ове регије неће ићи у друге.

“Први пут смо и нашу здравствену установу повезали са Медицинским факултетом у Фочи и предавања ће се први пут за завршене године студија моћи обављати и у нашој установи”, рекао је Шешлија.

Он је подсјетио да је јуче потписан уговор са болницом у Атини, која ће омогућити усавршавање стручног кадра болнице “Србија” и главном граду Грчке.

Filter 2019