Sat. Nov 28, 2020
ћирилица /latinica

Otkrivena tabla sa imenom ulice Zorana Cvijetića

Autor: FILTER/ M.K.

U Istočnom Novom Sarajevu danas je otkrivena tabla sa imenom ulice Zorana Cvijetića. 

Ulica Zorana Cvijetića prolazi pored zgrada Zavoda za udžbenike i SIPA-e i spaja se sa Ulicom Vojvode Radomira Putnika.

Ulica Zorana Cvijetića

Supština opštine Istočno Novo Sarajevo je donijela odluku da se jedna ulica u ovoj opštini nazove po Zoranu Cvijetiću. Ovom odlukom prihvaćena je inicijativa Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske. 

 “Ja sam ponosan što sam u prilici da svom saborcu otvorim ulicu zajedno sa najzaslužnijim ljudima u lokalnoj zajednici. Vrlo brzo ćemo i jedan trg u Sokocu po njemu nazvati jer vi znate da je on gore počeo”, istakao je Radovan Pejić, predsjednik Podružnice Istočno Srajevo.

Zoran Cvijetić je heroj koji je svoju veličinu pokazao u vremenu kada je srpski narod na ovom području branio svoja ognjišta, poručio je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

„Pokazao je jednu nevjerovatnu ljudsku veličinu rukovodeći Ministarstvom unutrašnjih poslova u okviru SAO Romanija a potom i Centrom javne bezbjednosti u ovom dijelu RS. Ove aktivnosti ne bi bilo da nema sjajne saradnje između Udruženja veterana službi bezbjednosti, upornosti gospodina Radovana, saradnje sa MUP-om i Policijskom upravom Istočno Sarajevo”, poručio je Ljubiša Ćosić.

Ove godine obilježava se 26 godina od pogibije Zorana Cvijetića, prvog ministra unutrašnjih poslova Srpske Autonomne Oblasti /SAO/ Romanija i načelnika Sarajevsko-romanijskog centra službi bezbjednosti.

Cvijetić je ubijen 11. januara 1994. godine u Lukavici snajperskim hicem pripadnika tzv. Armije BiH ispaljenim sa brda Mojmilo.

Filter 2019