Wed. Nov 25, 2020
ћирилица /латиница

Ћосић у дому на Челини: Требевић мора бити заштићени парк природе (ФОТО)

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Посјетили смо реновирани планинарски дом на Челини на Требевићу.

У адаптацију старог објекта уложено је 45 000 КМ из буџета општине Источно Ново Сарајево.

Овдје је сада 30-ак кревета, велика заједничка просторија, кухиња а у току је адаптација тоалета.

Дане Сикима и Бранислав Поповић из ПД Требевић захваљују општини и начелнику Љубиши Ћосићу на разумијевању потребе да се дом очува.

Обновили су, кажу, скоро све – прво столарију па мокри чвор, потом собе, кров и зидове.

Начелник општине Источно Ново Сарајево подсјећа да се Требевић налази на грбу општине те да је идентификација грађана са овом планином велика.

“Планиранско друштво „Требевић“ и његове чланове карактерише невјероватан активизам и жеља да се дом на Челини очува и стави у
функцију даљег развоја планинарења на овом подручју. Били смо чести гости ових људи приликом сваког дешавања, посебно почетком октобра на планинарском слету. Исказали смо жељу и намјеру да минимално помогнемо. Општинска управа је помогла обнову и реконструкцију овог дома али сам пресрећан што су ови људи урадили све остало“, рекао је Ћосић.

Иако се објекат на Челини налази на подручју општине Источни Стари
Град, општина Источно Ново Сарајево је уложила у реновирање објекта јер
је Требевић подручје које сви требамо осјећати својим, поручује Ћосић.

“Уколико будем у прилици и политички активан, радићу на томе да Требевић буде парк природе. Биће заштићен, приходи који се буду остваривали од доласка овдје биће усмјерени у подршку развоја Требевића. То је подршка развоју планинарске и путне инфраструктуре, као и промоцију ове планине јер је Требевић понос Источног Сарајева”, поручио је Ћосић.

Filter 2019