Sat. Dec 5, 2020
ћирилица /latinica

Upješna saradnja braće Majdov i Ministarstva porodice, omladine i sporta

Izvor: Srna

Džudisti Stefan i Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva uspješni su sportisti koji svakim svojim potezom promovišu sport, zdrav način života, porodicu kao osnov svega i pozitivan su primjer i uzor mladim ljudima.

Veoma rado učestvuju u svim akcijama koje promovišu sport i bez problema su se priključili realizaciji projekta koji promoviše zdravu ishranu, sport i igru, a realizuje ga Društvo doktora Republike Srpske uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta i Škole sporta “Kasper”.

“Sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta uspješno sarađujemo već dugi niz godina i podrška nama i našem klubu je konstantna. Nismo imali dilemu da li da se priključimo ovom projektu jer volimo da radimo sa djecom, prenosimo znanje i motivišemo ih da se bave sportom, a mališani koji su radili s nama u okviru ovog projekta bili su veoma zadovoljni i to nam je dodatna satisfakcija”, rekao je Stefan Majdov Srni.

On objašnjava da je, zahvaljujući rezultatima koje su ostvarili on a pogotovo brat Nemanja, džudo postao popularan sport, djeca imaju nove uzore koje mogu da prate i dosta ih se opredijelilo da treniraju džudo, pa Džudo klub “Randori” nema razloga da brine za budućnost.

Tome u prilog ide i činjenica da je UNICEF proglasio džudo za najkorisniji sport za djecu i mlade od šest do 21 godinu. Najmlađi takmičari Džudo kluba “Randori” su već nekoliko godina najbolji u svojoj uzrasnoj kategoriji u Republici Srpskoj i BiH.

“Drago mi je da vidim da će nas, starije takmičare imati ko da naslijedi i moram da pohvalim Ministarstvo sporta koje se trudi da promoviše sport, radi na omasovljenju sporta i motivaciji mladih ljudi da se opredijele za sport jer je on prvenstveno važan za zdravlje i pravilan razvoj, ali se vodi računa i o rezultatima. Brat i ja smo bili stipendisti Ministarstva i ta vrsta podrške je mladom čovjeku veoma važna i motiviše da se radi više i bolje što dovodi i do dobrih rezultata”, kaže Stefan.

On naglašava da je veoma važno da se, u ovim okolnostima pandemije koje su zadesile cijeli svijet, sačuva zdravlje, ali i da klubovi u sprezi sa Ministarstvom rade u najboljem interesu vrhunskog sporta i najboljih rezultata, čemu će, sigurno, doprinijeti i novi Zakon o sportu.

Džudo klub “Randori” uprkos svim izazovima i virusu koroni koja je poremetila brojne planove, nastavlja sa radom i takmičenjima.

“Zbog pandemije je odgođeno Evropsko prvenstvo za kadete na kojem je trebalo da učestvuje nekoliko predstavnika kluba ‘Randori’ koji su pokazali dominaciju na domaćoj sceni. Prvenstvo Evrope za seniore, ipak, će biti održano i naš predstavnik je Nemanja Majdov od kojeg se uvijek očekuju najbolji rezultati”, zaključio je Stefan.

Nedavno je, dodao je on, uz poštivanje svih propisanih mjera, održano prvenstvo BiH za mlađe seniore, kadete i pionire u sportskoj dvorani “Slavija” koje su organizovali u saradnji sa Džudo klubom “Sparta” i sve je proteklo u najboljem redu.

Filter 2019