Sat. Nov 28, 2020
ћирилица /латиница

Упјешна сарадња браће Мајдов и Министарства породице, омладине и спорта

Извор: Срна

Џудисти Стефан и Немања Мајдов из Источног Сарајева успјешни су спортисти који сваким својим потезом промовишу спорт, здрав начин живота, породицу као основ свега и позитиван су примјер и узор младим људима.

Веома радо учествују у свим акцијама које промовишу спорт и без проблема су се прикључили реализацији пројекта који промовише здраву исхрану, спорт и игру, а реализује га Друштво доктора Републике Српске уз подршку Министарства породице, омладине и спорта и Школе спорта “Kаспер”.

“Са Министарством породице, омладине и спорта успјешно сарађујемо већ дуги низ година и подршка нама и нашем клубу је константна. Нисмо имали дилему да ли да се прикључимо овом пројекту јер волимо да радимо са дjецом, преносимо знање и мотивишемо их да се баве спортом, а малишани који су радили с нама у оквиру овог пројекта били су веома задовољни и то нам је додатна сатисфакција”, рекао је Стефан Мајдов Срни.

Он објашњава да је, захваљујући резултатима које су остварили он а поготово брат Немања, џудо постао популаран спорт, дjеца имају нове узоре које могу да прате и доста их се опредијелило да тренирају џудо, па Џудо клуб “Рандори” нема разлога да брине за будућност.

Томе у прилог иде и чињеница да је УНИЦЕФ прогласио џудо за најкориснији спорт за дjецу и младе од шест до 21 годину. Најмлађи такмичари Џудо клуба “Рандори” су већ неколико година најбољи у својој узрасној категорији у Републици Српској и БиХ.

“Драго ми је да видим да ће нас, старије такмичаре имати ко да наслиједи и морам да похвалим Министарство спорта које се труди да промовише спорт, ради на омасовљењу спорта и мотивацији младих људи да се опредијеле за спорт јер је он првенствено важан за здравље и правилан развој, али се води рачуна и о резултатима. Брат и ја смо били стипендисти Министарства и та врста подршке је младом човјеку веома важна и мотивише да се ради више и боље што доводи и до добрих резултата”, каже Стефан.

Он наглашава да је веома важно да се, у овим околностима пандемије које су задесиле цијели свијет, сачува здравље, али и да клубови у спрези са Министарством раде у најбољем интересу врхунског спорта и најбољих резултата, чему ће, сигурно, допринијети и нови Закон о спорту.

Џудо клуб “Рандори” упркос свим изазовима и вирусу корони која је пореметила бројне планове, наставља са радом и такмичењима.

“Због пандемије је одгођено Европско првенство за кадете на којем је требало да учествује неколико представника клуба ‘Рандори’ који су показали доминацију на домаћој сцени. Првенство Европе за сениоре, ипак, ће бити одржано и наш представник је Немања Мајдов од којег се увијек очекују најбољи резултати”, закључио је Стефан.

Недавно је, додао је он, уз поштивање свих прописаних мјера, одржано првенство БиХ за млађе сениоре, кадете и пионире у спортској дворани “Славија” које су организовали у сарадњи са Џудо клубом “Спарта” и све је протекло у најбољем реду.

Filter 2019