Sat. Nov 28, 2020
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Отворен новоизграђени мост преко ријеке Миљацке

Извор: Срна

Фото: ФИЛТЕР

Начелник општине Пале Бошко Југовић данас је свечано отворио и пустио у саобраћај новоизграђени мост преко ријеке Миљацке у насељу Обилићево-Луке укупне вриједности 200.000 КМ, који представља нову и најкраћу саобраћајну везу између овог великог насеља и центра Пала.

Југовић је рекао новинарима да је саобраћај преко моста за Обилићево данас званично пуштен у функцију, те да ће у току идуће сезоне бити завршен и преостали дио пута који повезује ово насеље са Палама.

“Мост је асфалтиран, а около је тренутно макадам да би грађани у току зиме могли да га користе. У сваком случају мост ће приближити центар Пала мјештанима насеља Луке”, рекао је Југовић и захвалио извођачу радова, фирми “Велике шуме” са Пала за коректно завршен посао.

Он је навео да је ово само један у низу инфраструктурних пројеката које су урадили за насеље Обилићево-Луке, истичући да су реконструисане улице Михајла Пупина, Јована Дучића и многе друге које ће бити урађене и наредне године.

Југовић је нагласио да је новоизграђени мост најзначајнији пројекат за насеље Обилићево-Луке, те навео и велике пројекте који се реализују у општини Пале попут вртића, измјештања топловода и изградње парка.

Финансијски директор фирме “Велике шуме” Жана Боровчанин изразила је задовољство због успјешне реализације овог капиталног пројекта, који ће обогатити саобраћајну инфраструктуру општине Пале и служити првенствено становницима насеља Обилићево.

“Преко новоизграђеног моста и са магистралним путем мјештани ће највише комуницирати са ужим центром Пала и имаће бржу, лакшу квалитетнију и сигурнију комуникацију”, навела је Боровчанинова.

Она је истакла да је жеља ове фирме да у наредној фази заврше и приступну саобраћајницу како би овај саобраћајни комплекс добио коначан изглед и пуни смисао.

Filter 2019