Sat. Nov 28, 2020
ћирилица /latinica

Otvoreni rekonstruisani tereni i igralište u naselju Obilićevo

Autor: FILTER/V.Č.

U Beogradskoj ulici u naselju Obilićevo u Palama upriličeno je svečano otvaranje rekonstruisanih sportskih terena i izgrađenog dječijeg igrališta. Projekat je realizovalo udruženje OSP iz Pala uz podršku Uni Kredit grupacije iz Milana u okviru programa „Podrška djetinjstvu“. Projekat je podržala i opština Pale kao i veliki broj lokalnih preduzeća i organizacija.

Otvorenju su prisutvovali načelnik opštine Pale Boško Jugović, direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Dejan Kojić kao i v.d. direktora „Elektrodistribucije“ Pale Aco Stanišić.

„U okviru programa „Podrška djetinjstvu“ naš projekat je ocijenjen među tri najbolja u Republici Srpskoj. Samim tim smo odlučili da ovdje uradimo neke sadržaje koji su nedostajali ovoj velikoj mjesnoj zajednici. Na samom početku, u julu mjesecu, kontaktirali smo načelnika Boška Jugovića i direktore preduzeća da se pridruže. Ovaj teren bio je poprilično zapušten, a mobilijar je bio slomljen ili nije postojao uopšte. Prvo smo krenuli za odvozom smeća i zemlje, zatim smo uradili rasvjetu i video nadzor, kante, klupe, nabavili smo koševe, priključili vodu, uradili ulaznu stazu i izgradili dječije igralište sa svim spravama,“ kazao je Batrić Šekara, predsjednik udruženja OSP.

On je izrazio veliku zahvalnost Uni Kredit fondaciji iz Milana i načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću.

„ Od početnih 7 000 konvertibilnih maraka koje smo dobili putem projekta, urađeno je tri puta više“, zaključio je Šekara.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović smatra da je ovo divan primjer kako nevladin sektor može, uz saradnju sa lokalnom zajednicom, da napravi nešto što je za dobrobit lokalne zajednice.

„ Mi ćemo ovo iskoristiti kao primjer za sve druge aktivnosti. Cilj oštine Pale je da svaka mjesna zajednica ima ovakvo igralište. Uspjeli smo da ovo dovedemo u jedno uređeno stanje i ono će služiti djeci naselja Obilićevo“, rekao je Jugović i dodao da će opština Pale uvijek podržati ovakve projekte u svim mjesnim zajednicama na teritoriji opštine.

Filter 2019