Sat. Nov 28, 2020
ћирилица /latinica

Moderna konferencijska dvorana u Bolnici “Srbija” (FOTO)

Autor: FILTER/M.K.

U Bolnici “Srbija” danas je otvorena adaptirana konferencijska dvorana. Sada je to multifunkcionalna sala koja će, između ostalog, poslužiti studentima, magistrantima i doktorantima da prate operativne tretmane koji se odvijaju u hirurškim salama.

Nebojša Šešlija, direktor JZU Bolnica “Srbija” istakao je da je sa dekanom Medicinskog fakulteta u Foči nedavno dogovorio da Bolnica “Srbija” postane bazna stanica za Medicinski fakultet, te da će toj svrsi poslužiti i renovirana konferencijska dvorana.
“Ovdje će doktori i specijalizanti moći držati predavanja i obuke našem kadru”, naveo je Šešlija.

Objekat u kome se sada nalazi konferencijska dvorana ranije je služio kao kino sala za plućne bolesnike. U renoviranje je uloženo 150 000 KM, što su donatorska sredstva Vlade Srbije.

„Zahvaljujući viziji direktora i menadžmenta napravljena je ova sala, što smo se i dogovarali, kao jedan edukativni centar. Sada možemo ovdje slati i studente i specijalizante. Biće mogućnosti za različita onlajn predavanja. Takođe, telemedicinski skupovi, možemo se zajednički dogovarati oko rješavanja određenih slučajeva“, rekao je Dejan Bokonjić, dekan Medicinskog fakulteta u Foči.

Na Medicinskom fakultetu u Foči trenutno je oko 160 specijalizanata i veoma je bitno da imaju mentore i komentore u okviru Bolnice “Srbija”, naglasio je Bokonjić i dodao da je ova zdravstvena ustanova partner bolnica Medicinskog fakulteta. Ideja je, kaže, da fakultet ponudi doktorske studije i dodatnu edukaciju ljekarima. Na taj način bi se obezbijedilo i vraćanje ljekara u matičnu zdravstvenu ustanovu da rade.

Filter 2019