Sat. Nov 28, 2020
ћирилица /латиница

Модерна конференцијска дворана у Болници “Србија” (ФОТО)

Аутор: ФИЛТЕР/М.K.

У Болници “Србија” данас је отворена адаптирана конференцијска дворана. Сада је то мултифункционална сала која ће, између осталог, послужити студентима, магистрантима и докторантима да прате оперативне третмане који се одвијају у хируршким салама.

Небојша Шешлија, директор ЈЗУ Болница “Србија” истакао је да је са деканом Медицинског факултета у Фочи недавно договорио да Болница “Србија” постане базна станица за Медицински факултет, те да ће тој сврси послужити и реновирана конференцијска дворана.
“Овдје ће доктори и специјализанти моћи држати предавања и обуке нашем кадру”, навео је Шешлија.

Објекат у коме се сада налази конференцијска дворана раније је служио као кино сала за плућне болеснике. У реновирање је уложено 150 000 KМ, што су донаторска средства Владе Србије.

„Захваљујући визији директора и менаџмента направљена је ова сала, што смо се и договарали, као један едукативни центар. Сада можемо овдје слати и студенте и специјализанте. Биће могућности за различита онлајн предавања. Такође, телемедицински скупови, можемо се заједнички договарати око рјешавања одређених случајева“, рекао је Дејан Бокоњић, декан Медицинског факултета у Фочи.

На Медицинском факултету у Фочи тренутно је око 160 специјализаната и веома је битно да имају менторе и коменторе у оквиру Болнице “Србија”, нагласио је Бокоњић и додао да је ова здравствена установа партнер болница Медицинског факултета. Идеја је, каже, да факултет понуди докторске студије и додатну едукацију љекарима. На тај начин би се обезбиједило и враћање љекара у матичну здравствену установу да раде.

Filter 2019