Tue. Dec 1, 2020
ћирилица /latinica

INS: Nacrt budžeta za 2021. godinu 11 964 610 KM

Izvor: Srna

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su danas nacrt budžeta za sljedeću godinu od 11 964 610 KM.

Načelnik opštine Ljubiša Ćosić izjavio je novinarima da je ovaj iznos dokaz da budžet ove lokalne zajednice zadržava razvojni trend, ima komponente koje se odnose na kapitalne projekte, ali i one koje se odnose na potrebe svih segmenata stanovništva.

“Prije svega, servisiranje osnovnih obaveza opštinske uprave, podrške sportu, kulturi, nevladinom sektoru, privredi, komunalnim preduzećima, zatim sektoru pronatalitetne politike”, istakao je Ćosić.

On je rekao da se nastavlja uređenje jezera, izdvojeno je dodatnih 200 000 KM za radove u sljedećoj godini, te izrazio nadu da bi do juna ono moglo da bude u funkciji.

“Izdvojili smo i 200 000 KM za početak radova na drugom objektu Javnog obdaništa Patrijarh Pavle u Istočnom Novom Sarajevu. Imamo obećanje od predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović da će nam pomoći sa dodatnih 200 000 KM. Tu je i rekonstrukcija lokalnih saobraćajnica, radova na Tvrdimićima, a zaokružena je i finansijska konstrukcija za završetak pozorišta”, istakao je Ćosić.

Prema njegovim riječima, opština Istočno Novo Sarajevo će i u sljedećoj godini u infrastrukturnom smislu da izgleda drugačije.

Ćosić očekuje da će u ovom sazivu, poštujući zakon o budžetskom sistemu, imati još jednu sjednicu Skupštine na kojoj bi trebalo da bude usvojen prijedlog budžeta opštine za 2021. godinu i time pokazati da u potpunosti ispunjavaju sve svoje obaveze.

Filter 2019