Mon. Nov 30, 2020
ћирилица /латиница

ИНС: Нацрт буџета за 2021. годину 11 964 610 KМ

Извор: Срна

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су данас нацрт буџета за сљедећу годину од 11 964 610 KМ.

Начелник општине Љубиша Ћосић изјавио је новинарима да је овај износ доказ да буџет ове локалне заједнице задржава развојни тренд, има компоненте које се односе на капиталне пројекте, али и оне које се односе на потребе свих сегмената становништва.

“Прије свега, сервисирање основних обавеза општинске управе, подршке спорту, култури, невладином сектору, привреди, комуналним предузећима, затим сектору пронаталитетне политике”, истакао је Ћосић.

Он је рекао да се наставља уређење језера, издвојено је додатних 200 000 KМ за радове у сљедећој години, те изразио наду да би до јуна оно могло да буде у функцији.

“Издвојили смо и 200 000 KМ за почетак радова на другом објекту Јавног обданишта Патријарх Павле у Источном Новом Сарајеву. Имамо обећање од предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић да ће нам помоћи са додатних 200 000 KМ. Ту је и реконструкција локалних саобраћајница, радова на Тврдимићима, а заокружена је и финансијска конструкција за завршетак позоришта”, истакао је Ћосић.

Према његовим ријечима, општина Источно Ново Сарајево ће и у сљедећој години у инфраструктурном смислу да изгледа другачије.

Ћосић очекује да ће у овом сазиву, поштујући закон о буџетском систему, имати још једну сједницу Скупштине на којој би требало да буде усвојен приједлог буџета општине за 2021. годину и тиме показати да у потпуности испуњавају све своје обавезе.

Filter 2019